Behoefte aan hulp van een franchise development expert bij de ontwikkeling van uw franchiseorganisatie? Franchiseadviesbureau Van Rijn is u graag van dienst, zowel bij het ontwikkelen van uw franchiseformule als de groei en doorontwikkeling van uw franchiseorganisatie.

Franchiseformule ontwikkelen

Om franchisegever te worden zult u een franchiseformule moeten ontwikkelen. Belangrijk hierbij is dat toekomstige franchisenemers weten hoe zij uw formule moeten toepassen.  Daarnaast is het belangrijk om heldere afspraken te maken tussen u en uw franchisenemers. Wie is waarvoor verantwoordelijk? Welke exclusieve rechten heeft een franchisenemer? Is er sprake van gezamenlijke of centrale inkoop en zo ja in welke mate? Welke training, coaching en overige ondersteuning biedt u uw franchisenemers? Welke vergoedingen dient een franchisenemer te betalen? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De groei van uw franchiseorganisatie

Vrijwel alle franchiseorganisaties hebben voldoende franchisenemers nodig om rendabel te zijn en nog meer franchisenemers nodig om echt winstgevend te zijn. Het goede nieuws is dat groei van formules door het werven van franchisenemers normaliter sneller gaat dan groei door middel van eigen vestigingen. Om een ondernemer echter te overtuigen om te investeren in een eigen onderneming onder de vlag van uw formule, zult u echter wel goed beslagen ten ijs moeten komen en slim te werk moeten gaan.

Franchiseadviesbureau Van Rijn kan u adviseren hoe de werving en selectie van franchisenemers effectief organiseert. En kan u desgewenst begeleiden bij uw franchise recruitment activiteiten.

Het doorontwikkelen van uw franchiseformule en franchiseorganisatie

Als een formule start met franchising gebeurt dat meestal omdat deze formule succesvol is gebleken. Echter, ook voor franchiseformules betekent stilstand meestal achteruitgang. Ook een franchiseformule en uw franchiseorganisatie zullen zich continu moeten blijven ontwikkelen om in te kunnen blijven spelen op veranderende behoeftes bij eindafnemers en uw franchisenemers en haar concurrentievoordelen te behouden of te versterken.

Franchiseadviesbureau Van Rijn kan u helpen om uw formule of organisatie aan te passen aan veranderende omstandigheden. Daarnaast kunnen we u als franchisegever helpen om een methodiek van continue verandering en verbetering te implementeren, waarin uw franchisenemers een prominente rol vervullen.

Verder praten over franchise development?

Wilt u een keertje vrijblijvend van gedachten wisselen? Dan maak ik graag met u kennis en plan ik graag een vrijblijvend inventarisatiegesprek met u in.

franchise adviesbureau; franchise adviseur