Wilt u een franchiseformule starten en franchisegever worden? Franchiseadviesbureau.nl helpt u om een sterke basis te leggen onder uw franchiseformule, zodat u succesvol van start gaat als franchisegever.

Wat is franchising?

Franchising is een systeem voor de afzet van producten of diensten waarbij twee zelfstandige partijen, de franchisegever en de franchisenemer, met elkaar samenwerken op basis van een zakelijk concept (de formule).

De franchisenemer past de formule toe conform de adviezen, richtlijnen en instructies van de franchisegever. De franchisegever is verantwoordelijk voor het beheren van de formule en het ondersteunen van de aangesloten franchisenemers.

Wat is een franchiseformule?

Om te weten wat we verstaan onder een franchiseformule is het goed om eerst een omschrijving te geven van het begrip formule.

 

Wat is een formule?

Een formule is een systeem of verzameling van methoden voor het exploiteren van een  bedrijf of deel van een bedrijf. De meeste formules omvatten een volledig exploitatieconcept. Zo kun je bijvoorbeeld een formule hebben voor het exploiteren van een supermarkt of een pizza delivery vestiging. Daarnaast zijn er formules die je als onderdeel van een bedrijf kunt exploiteren. Bijvoorbeeld een lunchroom die in een warenhuis is gevestigd.

 

Het begrip franchiseformule

Een franchiseformule is een formule die wordt toegepast door zelfstandig ondernemers in de rol van franchisenemer.

 

Hoe we u helpen om uw franchiseformule te starten

Franchiseadviesbureau.nl helpt u graag bij het starten met franchising. Zo geven we u graag advies over franchising als strategie en geven we advies en ondersteuning bij het opzetten en starten van uw franchiseformule.

 

Advies bij de keuze voor franchising

Bent u benieuwd of franchising de juiste strategie is voor uw organisatie? Dan geven wij u graag deskundig en objectief advies. U kunt kiezen voor een adviestraject of starten met een workshop, waarin u op een laagdrempelige manier kennismaakt met onze dienstverlening.

Wilt u meer weten over franchising? Dan kunt u kiezen voor de Workshop Franchising.

Wilt u beter inzicht in de haalbaarheid van franchising en tevens kijken naar de meerwaarde hiervan voor uw organisatie? In de Workshop Starten met franchising krijgt u nog beter inzicht in de haalbaarheid en inzicht in de wenselijkheid van franchising voor uw organisatie.

 

Advisering en begeleiding bij het opzetten van uw franchiseformule

Franchiseadviesbureau.nl heeft ruime ervaring in het opzetten van franchiseformules. We kunnen we u begeleiden in het volledige ontwikkeltraject maar ook het toetsen of begeleiden van onderdelen is mogelijk. Hierbij gaat het onder meer om het vertalen van formulestrategie naar franchisestrategie, het opstellen van het profiel van uw ideale franchisenemer en de uitwerking en vastlegging van de strategie en aanpak in een franchiseplan. Daarnaast kunt u denken aan advies over de wijze waarop uw formule moet worden toegepast door uw franchisenemers. En natuurlijk de manier waarop franchisegever en franchisenemer met elkaar samenwerken, overleggen en communiceren. Desgewenst helpen we u met het opstellen van financiële projecties. En uiteraard adviseren we u over de franchise fee en overige onderdelen van uw vergoedingensysteem.

We helpen u niet alleen met advies maar bieden ook praktische ondersteuning. U kunt hierbij denken aan hulp bij het opstellen van uw (online) franchisehandboek en uw franchiseovereenkomst.

 

Hulp bij de start van uw franchiseformule

Wij helpen u graag om uw franchiseformule succesvol te lanceren. Dit doen we onder meer door uw organisatie voor te bereiden op uw start als franchisegever. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van tools om franchisenemers te kunnen coachen. Of door u te helpen bij de werving, selectie en start van franchisenemers.

Verder praten over het starten van uw franchiseformule?

Wilt u meer weten over het starten van een franchiseformule? Of bent u benieuwd of franchising een goede strategie is voor uw bedrijf of formule? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking.

franchise adviesbureau; franchise adviseur