Over franchising

Wilt u meer weten over franchising? Behalve een uitleg van het begrip franchising, vindt u hier onder meer een begrippenlijst en informatie over relevante wetgeving op het gebied van franchising, waaronder de Wet franchise. Wilt u meer informatie of heeft u advies of support nodig? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wat is franchising?

Wat is franchising eigenlijk? Kort gezegd is franchising een manier van commerciële samenwerking tussen twee zelfstandige ondernemers of partijen door gebruik te maken van een formule. De eigenaar van deze formule, de franchisegever, stelt diens formule ter beschikking van de gebruiker van deze formule, de franchisenemer.

Maar er valt natuurlijk veel meer over te vertellen. Graag geef ik u hier een uitleg van franchising.

Begrippen in franchising

Welke begrippen komt u vaak tegen in franchising? En wat is de betekenis hiervan? In de begrippenlijst vindt u een uitleg van franchise begrippen zoals franchisegever, franchisenemer, franchisehandboek et cetera.

Meer informatie over franchising nodig?

Heeft u meer informatie nodig of kunt u advies of support gebruiken op het gebied van franchising? Neem dan contact op voor het inplannen van een vrijblijvende kennismaking.

franchise adviseur Maurice van Rijn