Franchisegever worden

Wilt u franchisegever worden? Overweegt u om uw formule te laten groeien door het starten van een franchiseformule? Praat er eens over met Franchiseadviesbureau.nl. Ik geef u graag advies en support bij het starten als franchisegever.

Advies bij de keuze voor franchising

 

Inzicht in franchising en uw rol als franchisegever

Bent u benieuwd of franchisegever worden in uw situatie en op dit moment een goede keuze?  Dan geef ik u graag advies op maat. Aan de hand van een helder stappenplan neem ik u mee in wat het betekent om franchisegever te worden. Op basis hiervan krijgt u goed inzicht in zowel de verwachte voordelen als de gevolgen van het starten van een franchiseformule.

 

Wel of geen franchisegever worden

Franchising is een prachtige samenwerkingsvorm. Toch is franchising niet voor elke formule de ideale strategie om te groeien. Er kunnen altijd omstandigheden zijn waarbij het slimmer is om geen franchisegever te worden. Of om de stap naar franchising nog even uit te stellen. Daarom geef ik u in een vroegtijdige fase advies of franchising ook in uw situatie een goede keuze is.

Advies en support bij het opzetten van uw franchiseformule

Heeft u het besluit genomen om franchisegever te worden? Dan help ik u graag bij het opzetten van uw franchiseformule.

 

Goede samenwerkingsafspraken met uw franchisenemers

Franchising is een intensieve vorm van commerciële samenwerking. Voor een succesvolle franchiseformule is essentieel dat u als franchisegever goede afspraken maakt met uw franchisenemers. Goede afspraken zijn vooral afspraken die leiden tot een win/win situatie voor franchisegever en franchisenemer. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten van de bedrijfsvoering en samenwerking zoals verkoop en inkoop, marketing, coaching en ondersteuning en overleg tussen u en uw franchisenemers.

 

Investeringen, exploitatie, franchisevergoedingen en condities

Ook financiële samenwerkingsafspraken zijn uiteraard belangrijk. Zo zijn de benodigde investeringen bij de start en de potentiële opbrengsten van een franchisevestiging vaak een cruciale factor bij de keuze van een ondernemer voor een specifieke franchiseformule. Daarom kijk ik graag samen met u naar de verwachte investeringen en kosten. Dit doen we zowel voor uw franchisenemer als voor uw eigen organisatie. Op basis hiervan geef ik u advies op maat over een toekomstgerichte franchisefee of overige vergoedingen zoals een entreebijdrage of webshopbijdrage. Daarnaast kan ik u op basis hiervan adviseren over overige financiële condities. Heeft u bijvoorbeeld een rol bij de inkoop van producten? Dan zullen ook hier goede afspraken over moeten worden gemaakt.

 

Wet franchise

Bij het opstellen van samenwerkingsafspraken is van belang dat u heldere afspraken opstelt die een evenwichtige samenwerking tussen u en uw franchisenemers bevorderen. Hierbij borgen we tevens dat uw franchiseformule voldoet aan de Wet franchise die sinds 1 januari 2021 van kracht is.

 

Het uitwerken van afspraken in een handboek en een overeenkomst

Zodra de uitgangspunten van de samenwerking bekend zijn, is het tijd voor de volgende stap, het uitwerken en vastleggen hiervan.

 

Franchisehandboek

Wilt u dat uw franchisenemers uw formule toepassen volgens uw oorspronkelijke succesmodel? Dan is het belangrijk om de kennis en kunde die hiervoor nodig is, op een effectieve manier over te dragen. Hét instrument bij uitstek hiervoor is het franchisehandboek of formulehandboek. Uiteraard helpt Franchiseadviesbureau.nl helpt u graag met het ontwikkelen van uw franchisehandboek en/of overige handleidingen zoals een huisstijlhandboek.

 

Franchiseovereenkomst

Om de belangrijkste samenwerkingsafspraken goed juridisch vast te leggen help ik u met het opstellen van de franchiseovereenkomst tussen u en uw franchisenemer en eventuele overige juridische documenten in lijn met actuele wetgeving. Hierbij kan het gaan om franchise wetgeving maar ook om eventuele mededingings- of andere wetgeving die relevant is voor uw branche of sector.

Hulp bij het starten van uw franchiseformule

Een effectieve start van uw franchiseformule versnelt uw toekomstige groei en is dus belangrijk bij het starten als franchisegever. Daarom geef ik u ook graag advies en support bij het starten en lanceren van uw franchiseformule. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • operationele ondersteuning voor uw service organisatie bij de start;
  • advies bij het opstellen van een franchise recruitment plan;
  • het ontwikkelen van een werving en selectie procedure;
  • het opstellen of redigeren van wervingsteksten;
  • advies en ondersteuning bij het opstellen van precontractuele informatie in lijn met de Wet franchise;
  • hulp bij het werven en selecteren van uw eerste franchisenemer(s).

Meer weten over franchisegever worden?

Wilt u een keer vrijblijvend van gedachten wisselen over de mogelijkheden van franchising voor uw formule? Bent u benieuwd wat er bij komt kijken om franchisegever te worden? Neem dan gerust contact op voor het inplannen van een kosteloos oriënterend gesprek.

franchise adviesbureau; franchise adviseur