Een franchisehandboek is een belangrijk instrument in een franchiseorganisatie. Graag vertellen wij u meer over dit handboek en waarom deze zo belangrijk is, zowel voor de franchisegever als de franchisenemer.

Wat is een franchisehandboek?

Een franchisehandboek is een operationele handleiding voor franchisenemers die zijn aangesloten bij een franchiseformule. Het handboek bevat instructies en tips voor de franchisenemer met betrekking tot het toepassen van de franchise. Daarnaast gaat het handboek in op wijze waarop de samenwerking tussen franchisenemer en franchisegever is georganiseerd.

Waarom is een goed franchisehandboek zo belangrijk?

Een goed franchisehandboek is van grote waarde, zowel voor u als uw franchisenemers. Hoe beter de informatie in het handboek, hoe groter de kans dat uw franchisenemers de formule toepassen volgens uw oorspronkelijke succesmodel. En is dit natuurlijk prettig zowel voor u als uw franchisenemers. Daarnaast kunt u uw handboek gebruiken als instrument bij het werven en selecteren van franchisenemers.

Hoe we helpen bij het maken van uw franchisehandboek

Gaat u een franchiseformule starten of bent u net gestart maar heeft u nog geen franchisehandboek? Of heeft u een basis of begin van uw handboek maar wilt u deze aanvullen of verbeteren? Dan helpt Franchiseadviesbureau.nl u graag.

 

Ondersteuning bij het schrijven van uw handboek

Wilt u uw franchisehandboek volledig of gedeeltelijk laten maken aan een franchise specialist? Franchiseadviesbureau.nl heeft ruim 20 jaar ervaring met het opstellen van franchisehandboeken in alle branches waarin franchising voorkomt. Na het bepalen van een goede structuur, werken we gezamenlijk de hoofdstukken uit. Afhankelijk van uw wensen schrijven we delen van het handboek of werken we het volledige handboek voor u uit.

 

Advies hoe u het handboek zelf opstelt

Wilt u zelf graag zelf het handboek schrijven maar vindt u het prettig om deze wel te laten toetsen door iemand met ruime ervaring in het maken van franchisehandboeken? Dan adviseert Franchiseadviesbureau u graag bij het opstellen van uw handboek.

Meer weten?

Willt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen bij het maken of het verbeteren van uw franchisehandboek? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

franchise adviesbureau; franchise adviseur