Franchiseonderneming starten: zes vragen die u zichzelf moet stellen

Wilt u een franchiseonderneming starten? In dit artikel noem ik zes vragen die u zichzelf moet stellen en waar u antwoord op moet vinden of krijgen. Sommige vragen kunt u stellen aan de franchisegever waarmee u in gesprek bent, ga voor de andere vragen bij uzelf te rade of raadpleeg een adviseur.

  1. Wat zijn mijn doelen en wensen als ondernemer?
  2. Is franchising iets voor mij?
  3. Welke franchiseformules passen bij mij?
  4. Welke vragen moet ik stellen aan de franchisegever?
  5. Past de franchiseformule bij mij en pas ik bij de franchiseformule?
  6. Welk onderzoek moet ik zelf nog doen naar mijn toekomstige franchise onderneming voordat ik de samenwerkingsovereenkomst teken?

 

Wat zijn mijn doelen en wensen als ondernemer?

Niet iedere ondernemer of aspirant-ondernemer is namelijk geschikt voor franchising en franchising is evenmin voor elke ondernemer geschikt. Zo is belangrijk wat uw drijfveren zijn, wat u zoekt in het ondernemerschap en wat uw doelen voor uw eigen (franchise) onderneming zijn.

 

Is franchising iets voor mij?

Voordat u gaat franchisen is het van belang dat u zich goed oriënteert op wat franchising nu eigenlijk inhoudt. Als u zich gaat oriënteren op franchising komt u ook de begrippen franchisegever en franchisenemer tegen. Zodra u voor uzelf een beeld heeft wat het inhoudt om te franchisen en om franchisenemer te zijn, kunt u waarschijnlijk een eerste inschatting maken of franchising iets voor u is.

 

Welke franchiseformules passen bij mij?

Er zijn ruim 800 franchiseformules in Nederland. In sommige branches zijn er zelfs zeer veel formules. Er is dus veel aanbod. Daarom is het goed om te kijken wat de verschillen zijn tussen formules. Zo is de ene formule meer gericht op marketing en de andere formule meer op inkoop of een efficiënte bedrijfsvoering. De meest franchiseformules hebben goede franchise brochures of andere informatie over hun franchiseformule. Hier kunt u als eerste naar kijken. Soms heeft u bij de eerste contacten met een franchisegever te maken met een externe consultant of recruiter.

 

Welke vragen moet ik stellen aan de franchisegevers waarmee ik spreek?

Een professionele franchisegever zal u zo goed en volledig mogelijk informeren over de franchiseformule en wat het betekent om een franchise onderneming te starten bij de betreffende franchiseorganisatie. Het is echter ook goed om zelf vragen te stellen. Zo kunt u vragen welke nadere informatie de franchisegever u kan geven over resultaten en ervaringen van bestaande franchisenemers. Een andere relevante vraag is welke ontwikkelingen de franchisegever nu al verwacht in de franchiseformule de komende jaren. Dit is belangrijk omdat een ontwikkeling of aanpassing in de franchiseformule impact heeft op uw bedrijfsvoering als franchisenemer. Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar het is eveneens verstandig om een franchisegever te vragen of uw ondernemersdoelen en uw omstandigheden goed aansluiten op de bewuste formule. En zo zijn er natuurlijk nog meer vragen die u kunt stellen aan de franchisegever om een goed beeld te krijgen van een franchiseformule.

 

Past de franchiseformule bij u? En past u bij de franchiseformule?

En nu komt de belangrijkste vraag. Nu u meer weet over de franchiseformule en de franchiseorganisatie, is het tijd om uzelf de hoofdvraag te stellen: ‘Pas ik bij de formule en past de formule bij mij’? Om verder te gaan, moet het antwoord op beide vragen eigenlijk volmondig ‘ja’ zijn.

 

Eigen onderzoek

Belangrijk is dat u ook eigen onderzoek doet naar de haalbaarheid en kansen van uw franchise onderneming. Ga dus niet alleen af op de informatie de franchisegever. Uiteraard zal een professionele franchisegever haar uiterste best doen om u adequaat te informeren. Echter, u bent de ondernemer en u bent degene die uw eigen of geleende geld investeert. Doe dus vooral ook eigen onderzoek naar bijvoorbeeld een vestigingslocatie of een marktgebied.

Onder eigen onderzoek versta ik ook dat u voordat u een franchiseovereenkomst tekent, deze eerst aandachtig bestudeert. Een professionele franchisegever beantwoordt graag uw vragen en neemt de tijd om de overeenkomst goed aan u toe te lichten. Daarnaast kunt u de overeenkomst natuurlijk laten toetsen door een jurist. Deze jurist kan dan de overeenkomst met u doornemen en u helpen om gerichte vragen te stellen aan de franchisegever. Denk bijvoorbeeld aan vragen die ingaan op de bepalingen ten aanzien van het verkopen of overdragen van uw franchiseonderneming of bepalingen over het eventueel tussentijds beëindigen van de samenwerking.

 

Ready to go: u kunt uw franchiseonderneming starten!

Nu bent u klaar om uw franchiseonderneming succesvol te starten!