Franchiseonderneming starten

Op goede manier een franchiseonderneming starten als franchisenemer? Dan is het van belang dat u zelf onderzoek doet. Hier vindt u meer informatie. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact met mij op.

Het starten van een franchiseonderneming

Wanneer u interesse heeft om franchisenemer te worden van een bepaalde formule dan komt er wellicht een moment dat u in gesprek gaat met de franchisenemer van deze formule. Als het goed is geeft de franchisegever u goede informatie over de franchiseformule en het exploiteren van een eigen onderneming volgens de formule. Deze informatie wordt ook wel precontractuele informatie genoemd.

 

De franchisegever heeft een informatieplicht

Voor bepaalde onderwerpen geldt een informatieplicht. Dit houdt in dat de franchisegever wettelijk verplicht is om u informatie hierover te verstrekken voor het aangaan van een franchiseovereenkomst. Dit is vastgelegd in de Wet franchise die sinds 1 januari 2021 van kracht is.

 

Start u een onderneming volgens de franchiseformule? Dan heeft u een onderzoeksplicht

U kunt niet alleen afgaan op de informatie die u krijgt van een franchisegever. Wilt u een franchiseonderneming starten dan moet u ook zelf onderzoek doen naar de franchiseformule en de mogelijkheden om bijvoorbeeld in een bepaald werkgebied een onderneming volgens deze formule te exploiteren. Behalve dat dit getuigt van goed ondernemerschap, is het doen van onderzoek eveneens vastgelegd in de Wet franchise.

 

Franchise advies

Als startende franchisenemer is het van belang dat u een goed afgewogen beslissing kunt nemen om wel of niet franchisenemer te worden van een franchiseformule. Graag geef ik u adviezen en tips die u helpen bij het nemen van deze beslissing.

Persoonlijk adviesgesprek

Wilt u goed voorbereid van start gaan als franchisenemer? Dan kan een persoonlijk adviesgesprek zeer waardevol voor u zijn. In dit gesprek kan ik u onder meer adviseren over de volgende onderwerpen:

  • Heeft u een helder beeld van de franchiseformule en/of de te starten franchiseonderneming?
  • Welke vragen heeft u al gesteld aan de franchisegever en welke vragen zou u nog kunnen stellen?
  • Heeft u al zelf onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en wat kunt u nog meer doen?
  • Hoe helpt de franchisegever u bij de start en wat kunt u zelf doen? Hoe pakt u dit aan?
  • Heeft u vragen over de ontwerpfranchiseovereenkomst of andere (precontractuele) informatie die u heeft ontvangen van de franchisegever?

 

Kosten

De kosten voor een adviesgesprek zijn afhankelijk van uw adviesbehoefte en vragen. Wilt u preontractuele informatie bespreken dan is ook de kwaliteit en kwantiteit van de informatie die u ontvangt van een franchisegever van belang. Op basis van een gratis telefonisch intakegesprek bepalen we of en hoe ik u kan helpen en kan ik aangeven wat de kosten hiervan zijn.

Ik heb interesse in een persoonlijk adviesgesprek. Kunt u contact met mij opnemen?

Vul hieronder s.v.p. uw gegevens in.