Handboeken en handleidingen

Wilt u snel en efficiënt een goed handboek maken voor uw franchisenemer? Of uw handboek laten wijzigen door een specialist? Franchiseadviesbureau Van Rijn heeft veel ervaring met het opstellen of aanpassen van handboeken en het geven van advies hierover.

Waarom hebben u en uw franchisenemer een handboek nodig?

Hoe beter een franchisenemer weet hoe hij of zij uw formule optimaal kan toepassen, hoe hoger de kans op een succesvolle bedrijfsvoering van de franchisenemer. Dit is uiteraard niet alleen prettig voor de franchisenemer maar ook voor u als franchisegever.

Een goed handboek is daarnaast een voordeel bij het werven van nieuwe franchisenemers. Met een goed leesbaar en professioneel ogend handboek, kunt u zich in positieve zin onderscheiden van andere franchiseformules.

Franchisehandboek maken

Bij het maken van een franchisehandboek maken we eerst samen een inventarisatie van de aspecten die voor uw franchisenemers van belang zijn bij het toepassen van uw franchiseformule en de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer. Op basis hiervan stellen we een inhoudsopgave vast. Vervolgens werken we stapsgewijs aan het schrijven van teksten en het redigeren van wellicht bestande teksten afkomstig uit reeds bestaande documenten.

Franchisehandboek wijzigen of updaten

In tegenstelling tot uw franchiseovereenkomst, is uw franchisehandboek nadrukkelijk een dynamisch document. Dit wil zeggen dat uw handboek mee moet bewegen met de ontwikkeling van uw formule en verandering van operationele processen in uw formule of in de samenwerking tussen u en uw franchisenemers.

Franchiseadviesbureau Van Rijn kan u helpen door periodiek voor u te controleren of het nodig is om uw handboek aan te passen. Vervolgens help ik u graag bij het doorvoeren van aanpassingen of geef u hierbij advies. Beheert u uw handboek liever volledig zelf? Dan geef ik u graag adviezen en tips over hoe u zelf aan effectief en efficiënt handboekbeheer kunt doen.

Wilt u meer weten?

Wordt u franchisegever en wilt u een handboek laten opstellen? Of bent u al franchisegever en wilt u een keer uw handboek door een specialist laten bekijken? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie.

franchiseadviseur