Advies franchisecontract

Wilt u een franchisecontract of ander type contract voor uw franchiseorganisatie laten opstellen of aanpassen? Dan geeft Franchiseadviesbureau Van Rijn u graag advies op maat.

Advisering over uw franchisecontract

Om succesvol samen te kunnen werken met franchisenemers, heeft u een goed franchisecontract nodig. Zoekt u naar een contract dat goed aansluit op zowel uw formule als relevante wet- en regelgeving? Dan help ik u graag.

Advies op maat

Geen formule is hetzelfde. Ditzelfde geldt voor het type franchisenemer dat is aangesloten bij een formule. Er zijn grote verschillen tussen branches. En ook binnen een branche kan de ene franchiseformule een hele andere samenwerkingsvorm gebruiken dan de andere franchiseformule. Dit gegeven zorgt ervoor dat het belangrijk is om een franchisecontract te hanteren die optimaal is afgestemd op uw formule en de samenwerking tussen u en uw franchisenemers. Met meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van franchiseorganisaties bij het opstellen van franchisecontracten, geef ik u graag advies op maat.

Juridische expertise

Vooral wanneer een nieuw contract moet worden opgesteld, is inbreng van juridische expertise verstandig. Ik werk daarom graag samen met uw vaste jurist. Ook is het mogelijk dat we gebruik maken van een van de juridische experts binnen mijn netwerk. Stuk voor stuk betreft dit juristen met ruime expertise op het gebied van franchising. En heeft u behoefte aan specifieke expertise, zoals ervaring binnen uw branche of iemand die u helpt met het vastleggen of beschermen van de intellectuele eigendomsrechten op uw merk, dan kan ook hier rekening mee worden gehouden.

Overige contracten 

Een franchisecontract is dikwijls niet het enige contract waar u als franchisegever mee te maken krijgt. Zo moeten afspraken met vaste leveranciers goed worden vastgelegd. En kan het zijn dat u afspraken wilt maken over inkoopcondities met uw franchisenemers. Ook hierbij kan Franchiseadviesbureau Van Rijn u adviseren. En ook dan koppel ik u desgewenst aan een op het destreffende terrein terzake kundige jurist voor een juridische check of het opstellen of aanpassen van een contract.

Hulp nodig bij het opstellen of aanpassen van uw franchisecontract?

Heeft u vragen over het opstellen of aanpassen van een franchisecontract? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

franchiseadviseur