Franchisegever worden

Wilt u franchisegever worden? Franchising kan een uitstekende manier zijn om uw formule of business concept te laten groeien. Echter, niet elke formule is geschikt voor franchising. En zelfs als uw formule geschikt is voor franchising, hoeft dit nog niet automatisch te betekenen dat franchising ook een goede strategie is om te groeien.

 

Hoe bepaalt u of het verstandig is om franchisegever te worden?

Om te bepalen of het slim is om franchisegever te worden, moet u de volgende vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden:

  1. Is mijn formule geschikt voor franchising?
  2. Kan mijn organisatie franchisegever worden?
  3. Is franchising een goede groeistrategie voor mijn formule?

 

Is mijn formule geschikt voor franchising?

Niet elke formule is geschikt als franchiseformule. Om te weten of uw formule geschikt is voor franchising, moet uw formule voldoen aan de volgende criteria:

  1. Uw formule of business concept heeft zichzelf succesvol bewezen in de praktijk.
  2. U moet eigenaar zijn van het formulemerk, deze moet als merk zijn vastgelegd of gedeponeerd.
  3. De formule kan (nadat deze is uitgewerkt en vastgelegd) goed worden toegepast door een zelfstandig ondernemer.

 

Kan mijn organisatie franchisegever worden?

Mooi, uw formule is dus geschikt als franchiseformule. Maar hoe zit het met uw organisatie? Is deze ook klaar voor franchising en een rol als franchisegever?

 

Is franchising een goede groeistrategie voor mijn formule?

Franchising is een vorm van commerciële samenwerking en staat bekend als goede manier om formules te laten groeien. Echter, er zijn ook andere manieren om uw formule te laten groeien, zowel in eigen beheer als door samenwerking met ondernemers.

 

Hoe ik u help

Overweegt u om uw formule te laten groeien door franchising? Dan help ik u graag om te bepalen of het slim is om franchisegever te worden. Dit doe ik door u inzicht te geven in de kansen op succes en de impact van franchising op uw formule en organisatie.

Verder praten?

Wilt u een keer vrijblijvend van gedachten wisselen over franchising en wat het betekent om franchisegever te worden? Neem dan gerust contact met mij op. Een eerste gesprek is altijd kosteloos.

Maurice van Rijn