Op zoek naar een adviseur die u helpt bij het opzetten of verbeteren van franchiseoverleg? Dan help ik u graag.

 

Opzetten van franchiseoverleg

Bij het opzetten van overleg tussen franchisegever en franchisenemers is van belang dat beiden er baat bij hebben. Net als bij vergaderingen in een bedrijf geldt dat vergaderen om het vergaderen dodelijk is voor de productiviteit. Maar hoe zorg je ervoor dat zowel franchisegever als franchisenemer de meerwaarde van overleg begrijpt en benut?

Intake

We starten met een blik op de bestaande overlegstructuur voor zover aanwezig. Daarnaast kijk ik naar uw organisatie, de reeds gemaakte afspraken over overleg tussen u en uw franchisenemers en uw doelen en wensen met betrekking tot het franchise overleg.

Omdat uw franchisenemers belang hebben bij optimaal overleg, spreek ik meestal ook met een of meer franchisenemers in deze fase.

Advies

Op basis van uw situatie en de doelen en wensen van u en uw franchisenemers, geef ik u een advies voor een nieuwe of gewijzigde overlegstructuur.

Implementatie

Bij implementatie of aanpassing van de overlegstructuur kunt u denken aan:

  • Het opstellen van afspraken over overleg en besluitvorming tussen u en de franchisenemers cq. een Vereniging van franchisenemers.
  • Het aanpassen van de overlegstructuur of herzien van de werkwijze met betrekking tot overleg.
  • Het oprichten van overlegorganen zoals een Franchiseraad.
  • Het verbeteren van het samenspel tussen de diverse overlegorganen.
  • Het opstellen of verbeteren van vergaderreglementen voor overlegorganen.

Desgewenst helpen we franchisenemers met het oprichten van een Vereniging van franchisenemers, waaronder het ontwikkelen van Statuten in samenwerking met een deskundige notaris.

Hulp nodig bij het opzetten of verbeteren van franchiseoverleg?

Wilt u weten hoe ik u kan helpen bij franchiseoverleg? Dan vertel ik u graag meer.

Maurice van Rijn