Greenberry’s franchise mogelijkheden

Greenberry's franchise

Greenberry’s Coffee Co. is een coffeebar formule die zich onderscheidt met een premium kwaliteit menu-aanbod en een ’thuis van huis’ gevoel bij haar gasten. Sinds de oprichting in 1992 in Charlottesville (VS) is ruime ervaring opgedaan met exploitatie in diverse marktomstandigheden, locaties en formats. Dit heeft geleid tot een zeer succesvolle formule. Inmiddels is Greenberry’s Coffee op drie continenten actief, en nu is Europa aan de beurt.

Greenberry’s Coffee zoekt in Nederland naar een franchise partner, die met ondersteuning van de Amerikaanse franchisegever zelfstandig een netwerk van Greenberry’s coffeebars wil exploiteren. Op termijn is ook het werken met subfranchisers (master franchising) mogelijk.

Greenberry’s Coffee Co., een onderscheidende formule

De omzet in koffieconsumptie buitenshuis is de afgelopen jaren flink gestegen. Dit komt onder meer doordat koffie vooral in het out-of-home segment een premium product is geworden. Ook de concurrentie tussen coffeebars, coffeecorners en andere aanbieders van koffie zoals lunchrooms en warenhuizen is toegenomen.

Om succesvol te zijn moet een coffeebar formule zich zichtbaar onderscheiden van de concurrentie. En dat doet Greenberry’s Coffee Co. in meerdere opzichten.

 

Premium kwaliteit op het menu 

Greenberry’s Coffee serveert premium kwaliteit koffie in heerlijke variaties. Zo worden alleen de beste Arabica koffiebonen geselecteerd, afkomstig van fairtrade bronnen uit de hele wereld. Onder leiding van onze Master Coffee Roaster worden deze koffiebonen met de hand geroosterd. Dit gebeurt in onze eigen Greenberry’s Coffee branderij in Charlottesville, Virginia.

Naast topkwaliteit koffie in diverse variaties onderscheidt Greenberry’s zich met heerlijke eigen theesoorten, vers bereide fruit- en smoothiedranken, seizoensdranken en populaire ontbijt- en lunchgerechten. Ook hier staan kwaliteit en smaak centraal. Zo worden de zeer populaire scones elke dag vers bereid in de vestiging, volgens eigen recept.

 

Sterke klantenbinding

Onderzoek onder gasten van Greenberry’s Coffee laat keer op keer bijzonder hoge klanttevredenheidscijfers zien. Hierdoor scoort Greenberry’s Coffee zeer goed op het gebied van klantenbinding. Behalve de kwaliteit van het menu-aanbod waarderen gasten de warme en gezellige sfeer in de vestigingen. Niet voor niks noemen veel gasten Greenberry’s een ’thuis weg van huis’.

 

Gezocht: een franchise partner

De Nederlandse Greenberry’s franchise opportunity is speciaal bedoeld voor gemotiveerde ondernemers of ondernemingen die in relatief korte tijd een netwerk van goedlopende coffeebars willen uitrollen.

We zoeken naar een franchise partner die zelf meerdere Greenberry’s Coffee-vestigingen wil exploiteren. Op termijn is ook het werken met subfranchisers (master franchising) mogelijk.

 

Greenberry’s Coffee zoekt een ambitieuze ondernemer of onderneming die:

  • affiniteit heeft met koffie als premium product en de out-of-home koffiemarkt
  • snel wil groeien door een bewezen succesvol business model te exploiteren
  • bij voorkeur ervaring heeft in de food (service) sector
  • bij voorkeur ervaring heeft in business development
  • beschikt over aantoonbare management skills
  • de mogelijk heeft om circa € 650.000,- tot € 900.000,- te investeren in de ontwikkeling van het Nederlandse netwerk (inclusief het openen van 1 à 2 units in de eerste twee tot drie jaar)
  • zich goed kan uitdrukken in de Engelse taal (mondeling en schriftelijk)

 

Wat biedt Greenberry’s?

Greenberry’s Coffee Co. biedt u een bewezen succesvolle coffeebar formule met flexibele toepassingsmogelijkheden en een proactieve support vanuit de franchisegever.

 

Flexibel toepasbare formule

De Greenberry’s Coffee formule is flexibel toepasbaar. Dit merkt u onder meer aan het schaalbare menu-aanbod. Hierdoor kunt u uitstekend inspelen op omstandigheden per vestigingslocatie. Daarnaast zijn er diverse formats beschikbaar. Zo heeft Greenberry’s Coffee in de Verenigde Staten ook vestigingen in bedrijven en instellingen, zoals in het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Washington DC en op de Universiteit van Virginia.

 

Uitstekende support voor u als franchise partner

Greenberry’s heeft ruim 25 jaar succesvolle ervaring met coffeebar exploitatie. Als internationale franchise partner ziet u dit niet alleen terug in de formule maar ook in de deskundige en proactieve support van de franchisegever.

Bij de opening van uw eerste vestigingen wordt uw personeel getraind in de operationele aspecten van de formule. Speerpunten als de kwaliteit van het menu en activiteiten die bijdragen aan klanttevredenheid krijgen hierbij volop aandacht.

Vanzelfsprekend krijgt u ook na de opening advies en ondersteuning van de franchisegever. De CEO en oprichter van Greenberry’s, Sean Simmons, speelt tot op heden een actieve rol in de advisering van internationale franchise partners. Dit zegt veel over de sfeer in de internationale franchiseorganisatie, die zich kenmerkt door een persoonlijke en proactieve wijze van samenwerken.

Foto impressie Greenberry’s Coffee Co.

Video impressie Greenberry’s Coffee Co.

Direct contact

Heeft u een vraag of wilt u direct telefonisch de mogelijkheden van franchising bij Greenberry’s verkennen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Meer informatie ontvangen over het (master) franchise partnership van Greenberry's Coffee Co.?

Wij sturen u graag vrijblijvend informatie toe.