Bruna franchise mogelijkheden

Droom je van een eigen winkel en heb je affiniteit met boeken? Waarom word je dan geen franchisenemer bij Bruna? Bruna zoekt voor verschillende plekken in Nederland ondernemers die aantoonbaar succesvolle winkels willen overnemen.

bruna franchise

De Bruna formule

Bij Bruna kan de consument terecht voor (kinder)boeken, tijdschriften, dagbladen, strips, wenskaarten, papier- en schrijfwaren, staatsloten, cadeau- en schoolartikelen. Veel Bruna-winkels zijn daarnaast servicepunt voor Post NL en ING. De Bruna winkels bestaan al sinds 1868. Sinds december 2017 is Bruna samen met Bookchoice en VBK uitgevers onderdeel van de Shared Stories Group. Zij zijn de grootste speler op de Nederlandse boekenmarkt en investeren fors in de verdere ontwikkeling van de Bruna-formule.

Franchisen bij Bruna

Wellicht denk je al langere tijd aan het starten van een winkel. Gewoon omdat je het leuk vindt om met mensen om te gaan of om dichter bij huis te werken. Of wellicht zoek je een onderneming waarin je samen kan werken met jouw echtgenoot of partner? Ook dit is prima mogelijk bij Bruna.

Als franchisenemer van Bruna exploiteer je franchiseformule van Bruna. Dit doe je als zelfstandig ondernemer maar je staat er natuurlijk niet alleen voor. Zo profiteer je van het ijzersterke Bruna merk, heb je de beschikking over een moderne omnichannel formule en krijg je franchise support van een professionele retail organisatie.

 

Bruna als merk

Bijna iedereen in Nederland kent Bruna, de merkbekendheid is maar liefst 97%.

 

Omnichannel-formule

De wereld van het lezen verandert en daarom manifesteert Bruna zich steeds meer als een omnichannel organisatie met zowel winkels als online aanwezigheid. De Bruna winkel vervult hierbij een cruciale rol en is een plek waar mensen komen om geïnspireerd te raken om weer iets ontspannens te doen: lezen, schrijven, maken, leren en spelen.

 

Franchise support

Het Bruna Retail Service team begeleidt en ondersteunt jou zowel bij het opstarten als het exploiteren van jouw Bruna-winkel. Een deskundige area manager coacht en begeleidt je bij het opstellen van verkoopstrategieën en bedrijfsvoering.

 

De 5 voordelen van franchisen bij Bruna

1. Moderne omnichannel formule
2. Actueel en doordacht assortiment door ervaren inkopers
3. Optimale inkoopcondities en marges door marktleiderschap
4. Professionele marketing ondersteuning door een goede mix van online en offline kanalen
5. Omzet- en rendement-coaching door een deskundig team van medewerkers

Een winkel overnemen

Bruna biedt op meerdere plekken in Nederland goedlopende winkels te koop aan. Hierbij gaat het met name om winkels binnen een straal van 30 autominuten in de volgende regio’s:

  • Amsterdam en Haarlemmermeer
  • Rotterdam / Den Haag
  • Zuid Beveland
  • Veenendaal
  • Den Bosch
  • Valkenswaard
  • Friesland West
  • Groningen
  • Bruna Amsterdam Sloten
  • Bruna Hoek van Holland

 

Ondernemen met veel zekerheid vooraf

Bij het overnemen van een Bruna franchise winkel krijg je  op enig moment in de procedure allereerst informatie over de specifieke winkellocatie die te koop wordt aangeboden in uw omgeving. U heeft hierdoor veel meer zekerheid vooraf.

Profiel

Ervaring in de retail en een detailhandel diploma zijn een pré, maar geen absolute vereiste. Het allerbelangrijkste: je bent commercieel ingesteld, je houdt van het omgaan met mensen en affiniteit hebt met boeken. Communicatie is uw kracht en het geven van service zit in jouw bloed.

 

Eigen geld

Om een bestaande winkel over te nemen dien je te beschikken over minimaal € 40.000,- eigen geld. Hierbij mag het ook deels gaan om een achtergestelde lening. De rest van de overnamesom kan via een bank of andere manier worden gefinancierd.

Sfeerimpressie Bruna winkel

Om een indruk te krijgen van het gemoderniseerde Bruna winkelconcept, zie je hier een aantal recente foto’s van een Bruna winkel aan binnen- en buitenzijde.

In contact komen met Bruna?

Heb je interesse in de franchiseformule van Bruna en wil je simpel en snel in contact komen met de juiste contactpersoon binnen Bruna? Vul dan het onderstaande contactformulier in. De persoon die namens Bruna verantwoordelijk is voor de werving en selectie van nieuwe franchisenemers neemt vervolgens contact met je op.