Heeft u hulp nodig op het gebied van franchise recruitment? Of bent u benieuwd hoe u het rendement van uw wervingsinspanningen verhoogt? Praat dan eens met Franchiseadviesbureau.nl. Met meer meer dan 20 jaar ervaring in het werven en selecteren van franchisenemers zijn wij u graag van dienst.

Sleutels voor effectieve franchise recruitment

 

Opstellen van een franchisenemersprofiel

Als franchisegever heeft u franchisenemers nodig om uw franchiseorganisatie te laten groeien of om nieuwe franchisenemers de vestigingen van bestaande franchisenemers te laten overnemen. Maar uw franchisenemers moeten ook passen bij uw formule en omgekeerd. Een goede match tussen u en uw franchisenemer is essentieel.

 

Kandidaat-franchisenemers optimaal informeren

Hoe beter uw kandidaat-franchisenemer weet waar hij of zij aan begint, hoe zorgvuldiger deze kan besluiten om wel of niet franchisenemer te worden van uw formule. Daarnaast is de kans groter dat uw franchisenemer succesvol is en niet afhaakt vanwege verkeerde verwachtingen.

Behalve dat het commercieel verstandig is om uw kandidaat-franchisenemers goed vooraf te informeren, bent u hiertoe ook wettelijk verplicht volgens de Wet franchise. Zo moeten onder meer uw franchiseovereenkomst en uw ‘precontractuele infomatie’ op orde zijn.

 

Een goed franchise recruitment plan

Of u nu veel of weinig franchisenemers zoekt, het is goed om uw recruitment activiteiten planmatig aan te sturen. In een recruitment plan bepaalt u op basis van het ideale franchisenemersprofiel een slimme strategie voor het werven en selecteren van franchisenemers. Deze strategie omvat aspecten als een wervingsboodschap, in te zetten recruitment tools en de voor uw formule meest geschikte wervingsinstrumenten en wervingskanalen.

Hoe wij u helpen

Franchiseadviesbureau.nl kan u op diverse manieren adviseren en ondersteunen bij recruitment van franchisenemers. U kunt hierbij denken aan:

  • Quickscan Franchise recruitment;
  • advies over verbeteringen in uw recruitment aanpak;
  • opstellen van een franchisenemersprofiel;
  • ontwikkelen van een franchise recruitment plan;
  • opstellen of aanpassen van uw recruitment procedure;
  • direct search en recruitment;
  • assessments;
  • hulp bij internationale franchise recruitment;
  • franchise partner matching en due diligence.

Verder praten over franchise recruitment?

Wilt u meer weten? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een persoonlijke kennismaking.

franchise adviesbureau; franchise adviseur