Wilt u een franchiseovereenkomst opstellen? Of uw huidige overeenkomst aanpassen of verbeteren? Of heeft u wellicht andere hulp nodig, bijvoorbeeld bij het beheren van de overeenkomsten tussen u uw franchisenemers? Wat uw vraag ook is, Franchiseadviesbureau Van Rijn helpt u graag.

Het belang van de franchiseovereenkomst

 

Informatie over de formule

De franchiseovereenkomst bevat informatie over uw franchiseformule. U kunt hierbij denken aan een formuledefinitie, spelregels met betrekking tot het gebruiken van handelsnaam en afspraken met betrekking tot de exploitatie van de franchiseonderneming. Hierbij wordt onder meer ingegaan op het assortiment of dienstenpakket en formulekenmerken met betrekking tot verkoop, inkoop, marketing, ICT en administratie.

 

Informatie over de samenwerking

In de franchiseovereenkomst staan de rechten en plichten van franchisenemer én franchisegever. Belangrijk is dat het overzicht van afspraken evenwichtig en volledig is. Zo moet uit de overeenkomst blijken welke verplichtingen zowel franchisegever als franchisenemer hebben. En moet de overeenkomst duidelijkheid geven of er sprake is van hard franchising of soft franchising.

Uiteraard komen alle relevante onderdelen aan bod. Denk hier bij aan bepalingen over ondersteuning van de franchisenemer, overleg tussen franchisegever en franchisenemer, uitwisseling van informatie en de vergoedingen die een franchisenemer betaalt.

De relatie tussen uw overeenkomst en uw handboek

Een franchiseovereenkomst geeft geen gedetailleerde omschrijving van een franchiseformule. Voor uitgebreide informatie wordt meestal verwezen naar het franchisehandboek. Omdat beide documenten met elkaar verbonden zijn is het belangrijk om goed te letten op de verwijzingen naar het handboek in de overeenkomst, ook bij toekomstige updates van deze documenten.

Hulp of advies nodig?

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een franchiseovereenkomst of bij het aanpassen van uw franchiseovereenkomst? Of wilt u franchisenemer worden en wilt u uitleg of advies over een aan u voorgelegde overeenkomst? Neem dan vrijblijvend contact op.

franchise adviesbureau; franchise adviseur