Franchiseformule opzetten

Wilt u een franchiseformule opzetten en heeft u hierbij behoefte aan advies van een ervaren franchise consultant? Dan helpt Franchiseadviesbureau Van Rijn u graag.

Is franchising de juiste strategie voor uw formule?

Voordat u start met het opzetten van uw franchiseformule, is het goed om te kijken of franchising een goede strategie is voor uw formule. Ofschoon franchising in veel situaties een uitstekende manier is om te groeien, zijn er ook andere manieren mogelijk. Bovendien is het goed om te weten waar u aan begint en wat er bij komt kijken als u gaat samenwerken met franchisenemers.

Bij de start kunnen we eenvoudig samen bepalen of onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van franchising voor uw formule en/of organisatie gewenst of noodzakelijk is. In veel gevallen is het doorlopen van een eenvoudige checklist voldoende maar soms kunnen er strategische, financiële of organisatorische aspecten een rol spelen, waardoor diepgaander onderzoek nodig is.

 

Hulp bij het opzetten van uw franchiseformule

Bij het ontwikkelen van uw franchiseformule kan ik u op diverse diensten adviseren en ondersteunen. U kunt hierbij denken aan:

  • advies bij het bepalen van de kenmerken van uw franchiseformule;
  • advies inzake het maken en bewaken van optimale samenwerkingsafspraken met franchisenemers;
  • opstellen van een franchise business plan;
  • doorrekenen van kenmerken en afspraken in investerings- en exploitatiemodellen voor franchisenemer en franchisegever;
  • advies over een effectief vergoedingensysteem waaronder de franchise fee;
  • advies of hulp bij het vastleggen van uw formule waaronder het franchisehandboek, de franchiseovereenkomst of een Precontractueel Informatie Document voor franchisenemers;
  • overige ondersteuning zoals het ontwikkelen van materialen ten behoeve van werving of begeleiding van franchisenemers.

 

Advies en hulp voor een succesvolle franchiseformule

Voor een langdurig succesvolle franchiseformule is meer nodig dan een sterke formule of een formule met veel groeipotentie. Zo is een goede samenwerking tussen u en uw franchisenemers cruciaal. Daarnaast is het zaak om ondernemers aan u te binden die enthousiast zijn (en blijven) over uw formule en die passen bij uw formule. Bovendien wilt u dat franchisenemers uw formule dusdanig kunnen toepassen dat u en zij optimaal rendement behalen uit de franchisesamenwerking. Dit gebeurt alleen wanneer uw formule aantrekkelijk is en blijft in de ogen van uw klantendoelgroep en wanneer u de samenwerking met uw franchisenemers goed organiseert.

Of het nu gaat om strategisch advies of praktische uitwerking, Franchiseadviesbureau Van Rijn zorgt ervoor dat u de belangrijkste succesvoorwaarden om een goede franchisegever te worden direct vanaf de start goed kunt invullen. Zo help ik u om de kansen op een succesvolle franchiseformule te maximaliseren.

Verder praten over het opzetten van een franchiseformule?

Franchiseadviesbureau Van Rijn heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en opzetten van franchiseformules. Wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden van franchising en bent u benieuwd hoe ik u zou kunnen helpen? Neem dan gerust contact op voor een kennismaking. Een eerste gesprek is altijd kosteloos.

franchise consultant Maurice van Rijn