Franchise consultancy

Bekijk hier alle franchise consultancy diensten van Franchiseadviesbureau Van Rijn.

Franchisegever worden

Haalbaarheid en wenselijkheid franchising 

Overweegt u om van uw formule een franchiseformule te maken en franchisegever te worden? Dan kan ik u advies geven of uw formule of bedrijfsconcept geschikt is voor franchising.

Franchise consultancy diensten bij het opzetten van uw franchiseformule

Hoe zet je een franchiseformule op? Franchiseadviesbureau Van Rijn heeft al vele formules begeleid bij het opzetten van hun franchiseformule. Zo help ik u bij het bepalen van de kenmerken van uw franchiseformule waaronder franchisevergoedingen en andere relevante samenwerkingsafspraken. Vervolgens help ik u bij het opstellen van een franchisehandboek. Tevens help ik in samenwerking met een gespecialiseerde jurist of uw eigen jurist bij het opstellen van een goede franchiseovereenkomst en goede informatie voor kandidaat-franchisenemers.

Franchise management consultancy

Franchise performance verbeteren

Hoe zit het met de toepassing van uw formule door uw franchisenemers? Willen of kunnen zij deze optimaal benutten? Is uw begeleiding en ondersteuning effectief? En weten u en uw franchisenemer aan welke knoppen er moeten worden gedraaid om rendement te verhogen? Franchiseformules laten vaak kansen op groei of resultaatverbetering liggen doordat de mogelijkheden van de formule en de samenwerking niet optimaal worden benut. Door het hanteren van een franchise performance programma krijgt u een beter beeld van alle verbetermogelijkheden en meer grip of hoe u gezamenlijk nog meer rendement uit de samenwerking kunt halen.

Samenwerking verbeteren

Is uw franchiseorganisatie optimaal ingericht en afgestemd op een slagvaardige exploitatie van uw franchiseformule door franchisenemers? De ervaring leert dat zelfs zeer sterke formules last kunnen hebben van een niet optimaal functionerende samenwerking met franchisenemers of erger nog een gebrek aan openheid en onderling vertrouwen tussen franchisenemers en franchisegever. Franchiseadviesbureau Van Rijn kan onderzoek doen naar de samenwerking en de relatie tussen u en uw franchisenemers, zodat u weet waar u en uw franchisenemers winst kunt behalen.

Franchiseformule wijzigen

Zijn de omstandigheden in uw markt of bij uw ondernemers zodanig veranderd dat u iets wilt of moet wijzigen aan uw franchiseformule? Dan is goed overleg met uw franchisenemers cruciaal en soms zelfs wettelijk vereist. Franchiseadviesbureau Van Rijn helpt u graag zowel bij het opstellen van een plan van aanpak als de implementatie hiervan.

Franchise consultancy voor startende franchisenemers

Wanneer u overweegt om franchisenemer te worden, kunt u zich natuurlijk online oriënteren op de vele formules die op zoek zijn naar franchisenemers. Daarnaast is er veel informatie te vinden over waar u zoal rekening mee moet houden.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies op maat, dan kan Franchiseadviesbureau Van Rijn uitkomst bieden. Door analyse van uw persoonlijke situatie, uw vaardigheden en uw ambities, kan ik u adviseren of franchising bij u past. En dat is best waardevol als u bedenkt dat u als franchisenemer vaak een langdurige verbintenis aangaat en gelet op de investeringen die u doet in het starten van een eigen franchiseonderneming.

Meer weten over franchise consultancy

Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen of en hoe consultancy van Franchiseadviesbureau Van Rijn u verder kan helpen? Neem dan contact op. Ik vertel u graag meer.

franchise consultant Maurice van Rijn