Tips voor een startende franchisegever

Gaat u binnenkort starten als franchisegever? Een goede start versnelt uw groei. In dit artikel vindt u tips voor een startende franchisegever.

franchise tips startende franchisegever

Benoem wat nodig is om uw formule succesvol toe te passen

Maak een lijstje met wat er nodig is om uw formule succesvol te laten exploiteren door een franchisenemer. Bedenk dat de sleutel tot succes ligt in een goede wisselwerking tussen uw formule en het ondernemerschap van uw franchisenemer. Dit wordt beïnvloed door de wijze waarop u de ondernemer ondersteunt, de wijze waarop de ondernemer de formule toepast en de wijze waarop u met elkaar samenwerkt en communiceert.

 

Formuleer een wervingsboodschap en wervingsargumenten

Sommige franchisegevers denken dat de formule zichzelf verkoopt en geven aan dat de franchisenemer vooral moet willen. Maar als je de best denkbare ondernemers als franchisenemer wilt, zul je deze moeten overtuigen. Dit kan alleen als u zeer goede argumenten kunt geven aan de ondernemer waarom hij of zij zich aan zou moeten sluiten bij uw organisatie.

 

Zorg voor uitstekende wervingsmaterialen

In de wervingsfase wil je niet alleen je sterke punten goed voor de dag laten komen, je wilt ondernemers ook alvast zo goed mogelijk voorbereiden op de kenmerken van de franchise, zodat zij weten waar ze aan beginnen en wat zij mogen verwachten van u als franchisegever. Besteed daarom uitgebreid aandacht aan het opstellen van wervingsmaterialen zoals een professionele wervingsbrochure, informatieve presentaties en last but not least de franchiseovereenkomst en het franchisehandboek, want ook deze documenten spelen een rol in de wervingsfase.

 

Zorg voor goede begeleiding van uw eerste franchisenemers

Indien uw eerste franchisenemers succesvol zijn, zal dit ongetwijfeld een positief effect hebben op de groei van het aantal franchisenemers. En voldoende groei is een van de belangrijkste succesfactoren voor franchising. Wanneer de sterke punten van de formule direct in de exploitatie door de eerste franchisenemers uit de verf komen, is de kans op succes het grootst.

Om de ondernemer hierbij zo optimaal mogelijk te helpen is het van belang om te investeren in een professionele starttraining en een intensieve begeleiding van de ondernemer en zijn eventuele medewerkers voorafgaande aan de start en in de eerste fase van de franchiseonderneming.

Meer weten?

WIlt u meer weten over het starten van een franchiseformule? Of wilt u een keertje van gedachten wisselen over het starten van met franchising? Neem dan contact op met Franchiseadviesbureau.nl.