Wilt u een franchiseformule opzetten? Met meer dan 20 jaar ervaring in het opzetten van franchiseformules, helpt Franchiseadviesbureau Van Rijn u graag om succesvol te starten met franchising.

Hoe wij u helpen bij het opzetten van uw franchiseformule

Afhankelijk van uw wensen begeleiden wij u bij alle noodzakelijke stappen tot aan de start van uw franchiseformule of geven wij advies en ondersteuning op onderdelen.

 

De strategie van uw franchiseformule

In de strategiefase bepaalt u de strategische uitgangspunten van uw franchiseformule. Hierbij kunt u denken aan formulemarketing aspecten zoals doelgroep en groeiambitie maar ook aan uitgangspunten voor uw franchisestrategie zoals of u hard of soft franchising hanteert en hoeveel franchise vestigingen versus eigen vestigingen u voorziet.

 

Het profiel van uw franchisenemer

U kunt geen goed product verkopen of dienst leveren zonder dat u weet wie u klantendoelgroep is. Ditzelfde geldt voor franchising; u kunt geen goede franchiseformule opzetten zonder dat u weet voor wie u deze ontwikkelt. Voordat u start met het uitwerken van uw franchiseformule, zult u dus een beeld moeten hebben van uw franchisenemersdoelgroep. U bepaalt de doelgroep van uw franchisenemer door het opstellen van een profiel van uw ideale franchisenemer.

 

Bepalen en uitwerken van samenwerkingsafspraken tussen franchisegever en franchisenemer

Omdat u gaat samenwerken met franchisenemers, is het vooral van belang dat u heldere samenwerkingsafspraken opstelt tussen u en uw franchisenemers. Dit kunt u onder meer doen door taken te verdelen op formule-onderdelen zoals verkoop, inkoop, marketing, personeelsbeleid, ICT en administratie. Daarnaast gaat het om organisatorische aspecten zoals overleg met uw franchisenemers en training van franchisenemers en eventueel hun personeel.

Zodra de inhoudelijke kenmerken van uw franchiseformule bekend zijn, bepaalt u het franchisevergoedingensysteem waaronder het vaststellen van de franchise fee en eventuele andere formulevergoedingen voor franchisenemers.

 

Het vastleggen van uw franchiseformule

Zijn de kenmerken van uw franchiseformule duidelijk? Dan moet u de franchiseformule en de samenwerking met uw franchisenemers gaan vastleggen. Zonder deze vastlegging weten uw franchisenemers niet hoe zij uw formule moeten toepassen of hoe de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer eruit ziet.

U legt uw franchiseformule vast door middel van het opstellen van diverse franchisedocumenten zoals een franchisehandboek, franchiseovereenkomst, franchisebrochure en overige documenten zoals een Precontractueel Informatiedocument voor kandidaat-franchisenemers.

Meer weten over het opzetten van een franchiseformule?

Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over het opzetten van uw franchiseformule? Of wilt u kijken of groei door middel van franchising past bij uw bedrijf of formule? Dan gaan we graag het gesprek met u aan!

franchise adviesbureau; franchise adviseur